
1- سیـــستــم مدیـــریت هـــوشمند ساختــمان(Building Management System (BMS،به مجموعه سخت افزارها و نرم افزارهایی اطلاق می شود که به منظور مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت های مهم و حیاتی در ساختمان نصب می شوند.
وظیفه این مجموعه، پایش مداوم بخش های مختلف ساختمان و اعمال فرمان به آنها به نحوی است که عملکرد اجزای مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و در شرایط بهینه و با هدف کاهش مصارف ناخواسته و تخصیص منابع انرژی فقط به فضاهای در حین بهره برداری باشد.
در این روش تابلوهای برق روشنایی عمومی، دیزل ژنراتور، سیستم اعلام و اطفای حریق، سیستم حفاظتی، آسانسورها، سیستم کنترل تردد و نیز اجزای موتورخانه مرکزی شامل چیلرها، بویلرها، پمپ های سیرکولاسیون، برج های خنک کن، هواسازها و اگزوزفن ها به نوعی به طور یکپارچه و به طور منسجم توسط یک یا چند رایانه هماهنگ و کنترل می شوند.
هوشمند سازی ساختمان (مقاله کامل-کلیک کنید)
2- بکارگیری سیستم های هوشمند در مدیریت ساختمان
مقدمه
در سال 1970، ورود كامپيوتر و تكنولوژي ارتباطات راه دور، زندگي بشر را متحول كرد. اين تغيير و تحول حتي از نظريهاي كه خود، جلودار اين تكنولوژي بود، پيشي گرفت. از سال 1990، زندگي فردي و اجتماعي افراد، با ورود كامپيوتر و ارتباطات راه دور و در نتيجه بيمعني شدن فاصلهها، تغييرات بسياري كرد. فضاها و مكانهاي فيزيكي و تعاريفشان، درست همانند چهره انسان، در طول زمان دچار تغيير شدهاند. براي مثال اتاقهاي ملاقات و کنفرانس شكل مجازي به خود گرفته اند. چرا كه بسياري از عناصر و اجزاء فيزيكي آنها، جاي خود را به كامپيوتر دادهاند.اين اتفاق درست همان چيزي است كه ميتوان نامش را وحدت ميان تواناييهاي كامپيوتر و دنياي فيزيكي ما دانست. در هم آميختن دنياي فيزيكي ما با كامپيوتر اين امكان را فراهم ميآورد تا دنياي بدست آمده با ذهني كامپيوتري بيانديشد. كامپيوتر اين توانايي را دارد كه اطلاعات را دريافت كند (input) و آنها را با كامپيوترها و ماشينهاي ديگر رد و بدل كند. همچنين كامپيوتر ميتواند به راحتي كارهايي نظير، پويش اطلاعات، محاسبه، نتيجهگيري (output) را در مدت زمان كوتاهي انجام دهد. گويي كامپيوترها هم ميتواند بيانديشند، اما سريعتر از انسانها.
امروزه ساختمانها خود گونه ای از تکنولوژی هستند. آنها خود را با تكنولوژي وفق ميدهند و از آن بهره ميگيرند.
هوشمند سازی ساختمان (برای مشاده مقاله کامل کلیک کنید)
3- هوشمند سازی تاسیسات
چکیده:
سیستم BEMS یک تابلوی مرکزی دیجیتالی است که جایگزین تابلوی متداول گشته و به کمک مدارهای دیجیتالی پیشرفته کنترل های توزیع شده را میسر می سازد.به طوریکه تمامی روشنایی های ساختمان و سیستم سرمایش و گرمایش و پریزهای خاص را تحت پوشش قرار می دهد و با خارج نمودن مصرف کنندگان غیر ضروری و خاموش نمودن رشنایی ها در هنگام عدم حضور و به صورت کاملا هوشمندانه عمل نموده و سهم بسزایی در کاهش مصرف انرژی دارد و با عملکرد هوشمندانه شعار لامپ اضافه خاموش را بدون خطای انسانی و به کمک تکنولوژی ممکن می نماید. عملا و در مجموع به کمک شش روش مجزا و همزمان می توان تا 35% در مصرف انرژی صرفه جویی ایجاد نماییم.
سیستم در مقابل ولتاژهای مخرب و برق گرفتگی و جلوگیری از نشتی جریان کاملا حساس بوده و با تشخیص نشتی جریان برق، نشتی جریان گاز و نشت جریان آب فرامین لازم را از طریق خطوط تلفن صادر نموده و همزمان دستور قطع ورودی های آب، برق و گاز را صادر می نماید.از طرفی سیستم دارای دزدگیرف اعلام حریق و اعلام زلزله بسیار پیشرفته مجهز به سیستم تلفن گویا می باشد به گونه ای که می تواند در مواقع لزوم از طریق هشداهای صوتی و تلفنی اعلام خطر نماید.سیستم قادر است کلیه تجهیزات الکتریکی را نسبت به هم مرتبط نموده و برنامه ریزی نماید و اطلاعات مربوطه را به خارج انتقال دهد و یا از خارج منزل می توان به تمامی تجهیزات فرامین مورد نیاز را از راه دور اعمال نماید.
هوشمند سازی تاسیسات و ساختمان (مقاله کامل)-کلیک کنید
4- ارزیابی اقتصادی پیاده سازی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان در یکی از ساختمانهای اداری آموزشی دانشگاه کاشان
چکیده — مصرف انرژی در قرن حاضر با توجه به رشد روزافزون صنعت ونیاز بشریت به رفاه بیشتر، روز به روز در حال افزایش میباشد.از طرفی با توجه به روبه پایان بودن منابع انرژی فسیلی و افزایش قیمت هزینههای انرژی استفاده از تکنولوژیهای جدید روز به روز در حال توسعه می باشد.در این مقاله ابتدا سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) معرفی شده وسپس به ارزیابی اقتصادی اجرای سیستم هوشمند ساختمان در یکی از ساختمانهای آموزشی دانشگاه کاشان بر اساس سناریوی طراحیشده در زمینه سیستم روشنایی وموتورخانه هوشمند انجام شدهاست. در نهایت نتایج حاصل در خصوص میزان صرفه جویی و برگشت هزینه ارائه شده است.
هوشمند سازی تاسیسات و ساختمان های اداری (مقاله کامل)-کلیک کنید
آخرین دیدگاهها